My Liberika története

My Liberika története

Egyszer volt hol nem volt, volt egy idős Úr, akinek történetesen volt egy kávépörkölő üzeme. Ezen a lehetőségen felbuzdulva gondoltuk, hogy kiéhezett a kávépiac valami újra valami másra. Uccu hát nekiláttunk egy fiatalos, lendületes sokoldalúan felhasználható kávé család gyártásának.

Egy erős, ugyanakkor egy ízletes kávét képzeltünk el. Ezek után nem meglepő, hogy a kávé keverékünk 50% robusta kávéból készült, mert a koffein tartalma duplája, mint a népszerű arabika kávénak. Az íz miatt, azonban biztos befutó volt 50%-ban az arabika. Az arabika ugyanis kellemesebb ízű, mint a robusta. A arabika ízét csokoládék, diófélék, gyümölcsök és bogyós gyümölcsök gazdagítják. Ezzel szemben a robusta keserű, földes ízű. Az arabika a globális kávégyártás 60-75%-át teszi ki. A maradék 40- vagy annál kevesebb százalékot uralja a robusta.