Köretek

A köretek egy piaci hiányt pótolnak a magyar piacon. A gyors éttermek a virágkorukat élik. Tudjuk, hogy egészségtelen, de időérzékenyek vagyunk. A nap adott, ahhoz nem toldhatunk hozzá még egy kicsit. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy létre hozunk egy gyorsan elkészíthető étel családot, ami nem tartalmaz mesterséges anyagokat, színezéket és tartósítószert. Ellenben tartalmaz gyógyhatású fűszernövényeket. Fontos, hogy csak Himalája sót használunk. Az ételek előbb elkészülnek, mint ahogy a futár kiér a megrendelt ételekkel, és árban is lényeges a különbség, mert ár érzékenyek is vagyunk. Összefoglalva, a napot mi sem tudjuk meghosszabbítani, de időt adunk ajándékba a gyorsan elkészíthető ételcsaláddal.

Kuszkusz:
A kuszkuszban szinte minden ismert hagyma megtalálható: medvehagyma, póréhagyma, metélőhagyma, fokhagyma és vöröshagyma is. A hagyma nem közönséges növény, hanem egy igazi karakter. A hagymát régóta használják orvoslásra. elsősorban megfázásra és immunrendszer erősítésre. A hagymát szeretjük, de a hagyma szagot nem. Ez esetben a hagyma szag elmarad.
Bővebben a hagyma tulajdonságairól:
http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_hagyma_meglepo_hatasai/20170303140441

Pilaf:
A pilaf a TÖRÖK rizs, ami bármilyen meglepő, nem rizsből, hanem bulgúrból készül. Ez egy paradicsomos étel, mely szárított paradicsomot, és paradicsom port tartalmaz. Ezek a szárított paradicsom termékek, kíméletes szárítási eljárásokkal készülnek. Orvosok is javasolják a paradicsomos készítmények fogyasztását. Egyre több tanulmány eredménye utal arra, hogy a paradicsomból és a paradicsomos készítményekből nyert likopin, a krónikussá váló degeneratív betegségekre pozitív hatást gyakorol. Bővebben a paradicsom jótékony hatásáról: http://www.ideal.hu/sectionegeszseg/109-termeszetes-gyogymodok/922-gyogyito-paradicsom.html

Indiai fűszerezésű sárgarizs:
Az indiaiak a fűszerek nagy szakértői. A használt fűszerkeverék tartalma többek között curry. A curry fűszerkeverék és a benne lévő kurkumin antioxidáns hatású. Az észak-karolinai duke egyetem kutatója, Murali Doraiswamy úgy véli, heti 1-2 curry-s étel étrendünkben megelőzheti az Alzheimer-kórt és a demenciát. Tartalmaz továbbá szerecsendiót.
Bővebben a curry jótékony hatásairól: http://www.webbeteg.hu/cikkek/demencia/4554/fuszerrel-az-elbutulas-ellen

A szerecsndió túlzás nélkül mindenre (is) jó.
Bővebben: Fűszerek címszó alatt.